Duurzaamheid
De voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen

Het is hartstikke goed als je overweegt om zonnepanelen te installeren op het dak van je woning. Het brengt een aantal voordelen met zich mee. Je bespaart er niet alleen een hoop geld mee maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Verder is het mogelijk om subsidie aan te vragen. De beste zonnepanelen in Sneek koop je hier.

De energierekening valt lager uit

Eén van de eerste voordelen dat zonnepanelen met zich meebrengt is dat je eenvoudig een hoop geld kunt besparen. Het zonlicht zorgt ervoor dat de zonnepanelen elektriciteit kunnen opwekken waardoor je niet voor energie hoeft te betalen bij je energiemaatschappij. Ondanks dat je wel een eenmalige investering zal moeten doen kun je het al vaak binnen acht jaar terugverdienen. Op deze manier hou je mooi geld over voor andere leuke dingen

Het is goed voor het milieu

Nog een voordeel dat zeker ook niet onbelangrijk is, is dat zonnepanelen goed voor het milieu zijn. Omdat het duurzame energie betreft wordt er voorkomen dat er CO2 wordt uitgestoten. Het wordt ook wel eens groene stroom genoemdt. Zo help je een handje mee om het broeikaseffect te remmen.

Je kunt geld toe krijgen

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar het is zelfs mogelijk om geld toe te krijgen. Op het moment dat je zonnepanelen meer energie opwekken dan je gebruikt kun je ervoor kiezen om dit aan je energieleverancier te geven. Dat geef je natuurlijk niet gratis weg, ze betalen je er graag een vergoeding voor.

Soms is het mogelijk om een subsidie aan te vragen

Als je kiest voor zonnepanelen om groene stroom op te wekken kan het zijn dat je hier voor een subsidie kan aanvragen. Dit kan je doen bij de gemeente en in sommige gevallen bij de provincie waar je woonachtig bent. Het wordt gezien als beloning omdat je voor milieuvriendelijke energie kiest. Zo wordt het plaatsen van zonnepanelen voordeliger en dus nog leuker! Hou er rekening mee dat niet alle gemeentes subsidies verstrekken. Neem hiervoor contact op met de gemeente waar jij woont.

Waarde van je woning gaat omhoog

Het laatste voordeel van het plaatsen van zonnepanelen is dat je woning een hogere waarde zal krijgen. Door de groene energie zal je huis een verbeterd energielabel hebben waardoor de maandelijkse kosten omlaag gaan. Bij het verkopen van de woning kun je dus inzetten op een hogere vraagprijs. Veel potentiële kopers zijn zeer geïnteresseerd in een woning met zonnepanelen op het dak.

Zonnepanelen is geschikt voor particulieren en bedrijven

Nu we alle voordelen hebben doorgenomen is het duidelijk dat iedere particulier met een eigen woning flink kan profiteren bij het plaatsen van zonnepanelen. Je gaat iedere maand minder betalen en de waarde van de woning zal omhoog gaan. Voor bedrijven is het ook interessant om zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen voor bedrijven betekent dat je gebruik kunt maken van fiscaal voordeel. Zo kun je gebruik maken van de Energie investeringsaftrek, de kleinschaligheidsinvesteringssaftrek en de BTW en algemene investeringsaftrek.

Geef een antwoord