Uncategorized
Statiegeld ontvangen op kleine flesjes

Statiegeld ontvangen op kleine flesjes

Sinds 1 juni is er een nieuwe regel over statiegeld ontvangen. Je ontvangt namelijk nu ook statiegeld voor kleine petflessen. Vanaf dat moment zit er 15 cent statiegeld op flessen tot aan 1 Liter. De oude regels wat statiegeld betreft blijven gewoon zoals het was. Je ontvangt voor petflessen van 1 tot 3 Liter 25 cent en voor glazen bierflesjes 10 tot 20 cent per fles. 

Je ziet daarom dus het statiegeld logo steeds meer. De oude voorraad moet natuurlijk eerst uitverkocht worden maar de nieuwe flesjes met het logo steken als steeds meer de kop op. 

Flessen met statiegeld kun je simpelweg overal kopen, in de supermarkt, in een kiosk, bij een tankstation, uit een automaat etc. Als het flesje leeg is kun je hem weer inleveren bij grote supermarkten. Het maakt dus niet uit waar jij het flesje gekocht hebt en waar je het naderhand inlevert. Er komt wel iets nieuws bij. Er komen tegenwoordig steeds meer vrijwillige inleverplekken voor statiegeld flessen. Denk dan bijvoorbeeld aan een sportkantine, tankstations of bij een bioscoop. Je krijgt daar dan de mogelijkheid om je afval te scheiden en dus je flesje daar in te leveren. Het is aan het bedrijf zelf of ze jou statiegeld terug geven ja of nee. Het kan namelijk ook zo zijn dat het bedrijf het statiegeld zelf achterhoud voor eventuele verbeteringen. Dit is volledig aan het bedrijf zelf of ze dit doen of niet. 

Het doel van statiegeld is om te zorgen dan mensen hun flesjes niet zomaar op straat gooien en daarom hopen we ook dat er steeds meer gelegenheden komen om flessen in te leveren. Het bedrag wat je krijgt voor het inleveren van je flesje moet een motivatie vormen om het niet zomaar op straat te gooien en dus zo de aarde minder te vervuilen.

Geef een antwoord