Uncategorized
E-bike of pedelec

E-bike of pedelec

We kennen het, allemaal fietsen is de groene optie om je te vervoeren tegenwoordig en voor verre afstanden of voor iets meer snelheid is de elektrische fiets of een pedelec natuurlijk een ideale oplossing. Helemaal met mooi weer is het echt geen ramp om te fietsen. Geniet van de natuur en kom helemaal tot rust. Kortom fietsen is dus lang zo erg nog niet! Dus waarom zou je niet gaan fietsen? Je draagt een steentje bij aan een groenere wereld en daarnaast is het een heerlijk ontspanningsmoment voor jezelf. Hoef je steeds maar korte afstanden te reizen pak dan gewoon de fiets of een pedelec voor meer snelheid, maar wat is het verschil nou eigenlijk en wat is voor mij de beste optie? 

De elektrische fiets of simpelweg de E-bike genoemd is in principe een normale fiets met trapondersteuning die gaat tot maximaal 25 kilometer per uur. Deze begrenzing is wettelijk verplicht. Verder heb je geen verzekering of rijbewijs nodig voor een elektrische fiets dus al met al mag iedereen op een elektrische fiets fietsen. De pedelec daar in tegen kent veel meer regels. Als allereerste heb je een brommer rijbewijs nodig om er op te mogen fietsen. Ook moet er een kenteken op zitten en je moet verplicht een helm dragen als je fietst op de pedelec. Je hebt dus ook een kentekenbewijs en een verzekering nodig voor de pedelec voor dat je Ć¼berhaupt de weg op mag.
Er zit dus daadwerkelijk een groot verschil tussen de elektrische fiets en de pedelec. Als je beschikt over een brommer rijbewijs en je moet vaak wat langere afstanden fietsen en dit wil je het liefst in een hoog tempo? Dan is de pedelec geschikt voor jou! Fiets jij meer voor je lol en hoeft het allemaal niet zo snel? Dan is een elektrische fiets ook voldoende voor jou! Let wel op met het aanschaffen van een pedelec dat er veel bij komt kijken. Onder andere verzekering en kentekenbewijs en je moet een helm hebben.

Geef een antwoord