Uncategorized
Duurzame dingen die je thuis kunt doen

Duurzame dingen die je thuis kunt doen

Heb je soms geen zin om weg te gaan, maar weet je thuis ook niet zo goed wat je moet doen? Gelukkig hoef je niet altijd op pad om leuke dingen te doen. Er zijn namelijk hele leuke dingen die je thuis kan doen en ook nog duurzaam zijn! Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder? 

Besteed veel aandacht aan koken. En dat is eigenlijk heel simpel, kijk goed wat je kookt en waarmee je kookt. Kies bijvoorbeeld voor een vegetarisch of plantaardig gerecht. En probeer bijvoorbeeld biologische streekproducten te gebruiken tijdens het koken. 

Kijk naar het energielabel van je huis en kijk naar woningisolatie. Stop met het uitstellen en neem er eens de tijd voor, je wordt er namelijk op allerlei manieren voor beloont zoals onder andere een lagere energierekening. Maar naast dat je er geld mee bespaart is het ook beter voor het milieu aangezien je minder uitstoot als je huis goed geïsoleerd is.

Overstappen naar een duurzame verzekering of bank. Dit is een mooi moment om je goed te verdiepen in jouw bank of verzekering, ga er even voor zitten en vergelijk verschillende banken met elkaar. Wat vind je belangrijk bij een bank? Noteer jouw eisen en zoek diegene die precies biedt wat jij wil en nodig hebt. 
Series en films over duurzame onderwerpen. Er zijn tegenwoordig op netflix of Disney + genoeg documentaires of series te vinden die realistisch zijn of over duurzame onderwerpen gaan. Zo zijn er genoeg documentaires over natuur of het smeltende ijs op de noordpool. Het is kortom amusant maar toch ook heel educatief. Je zou bijvoorbeeld ook nog naar een podcast kunnen luisteren over duurzaamheid. Hiervoor geldt hetzelfde het is amusant maar educatief en daarnaast opent het misschien je ogen wel of brengt het je op ideeën.  

Geef een antwoord