Uncategorized
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Je ziet ze steeds meer, zonnepanelen op de daken van nieuwe woningen die worden gebouwd. Of mensen die ze laten aanleggen op hun dak. Er zijn zelfs tweedehandse zonnepanelen verkrijgbaar! Wil jij weten wat een zonnepaneel precies doet en waar zonnepanelen precies goed voor zijn? Lees dan snel verder!

Zonnepanelen wekken energie op van fotovoltaïsche cellen die in een zonnestraal zitten. Een deel van een fonotoon wordt omgezet naar elektriciteit. De zonne energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.De wijze van opwekken,opvangen en omzetten word kortweg zon-PV genoemd. Zonnepanelen zijn dus ook alleen effectief als de zon schijnt. Zonnepanelen laten zetten is een flinke investering, maar die heb je zo terugverdient! zonnepanelen besparen zo’n €600,- per maand en daarnaast maken regelingen zoals  bijvoorbeeld salderingsregeling, btw teruggave en gemeentelijke subsidie het extra aantrekkelijk om zonnepanelen te laten zetten. Een slimme en voordelige groene investering dus! 

Zonnepanelen werken als volgt: De zonnecellen zijn over het algemeen vaak gemaakt van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen. Door het licht wordt er elektrische spanning opgewekt tussen de twee lagen silicium. Daarom worden zonnecellen ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd. Kortom worden dit PV-systemen genoemd. Er zijn drie verschillende soorten silicium namelijk monokristallijn, polykristallijn en amorf. De monokristallijn is het duurste maar heeft wel het hoogste rendement per oppervlakte. Dit is daarom de beste keuze voor een maximaal rendement bij weinig ruimte. De polykristallijn is goedkoper en hebben toch een redelijk hoog rendement. Als je veel ruimte hebt op je dak is dit de beste keuze. Je hebt ook verschillende verschijningsvormen van zonnepanelen zoals flexibele panelen, frameloze glas-glas panelen, dunne film panelen en dakpannen met geïntegreerde PV-cellen. Zonnepanelen worden voornamelijk toegepast in Off-grid of autonome toepassing, ruimtevaart, direct gebruik of netgekoppelde stroom. 

Geef een antwoord