Uncategorized
Tips om duurzaam te leven

Tips om duurzaam te leven

Wil jij graag wat groener leven maar weet jij niet zo goed waar je moet beginnen? Duurzamer leven is in principe niet lastig en lijkt dus veel ingewikkelder dan dat het is. Ben jij benieuwd hoe jij op een simpele manier een steentje bij kan dragen aan een goede natuur en een schonere planeet? Lees dan snel verder! In deze tekst vind je simpele tips hoe jij groener kan gaan leven en daardoor de planeet schoner kan houden. 

Tip 1: Douche minder lang en minder warm. Dit is heel simpel maar maakt een groot verschil! Als je warm doucht stoot je stikstof uit. Stikstof belandt in de atmosfeer en hierdoor warmt de aarde op. Probeer daarom zo kort mogelijk te douchen en het liefste ook niet te vaak en te warm. 

Tip 2: Koop vaker tweedehands spullen. Hierdoor hoeven er minder spullen geproduceerd te worden en daardoor is er minder uitstoot. Ook belanden dingen die weggegooid worden in de natuur. Als je spullen nog goed zijn maar je ze niet meer gebruikt blaas ze dan een nieuw leven in door ze te koop te zetten. Je maakt er een ander blij mee en het belandt niet in de natuur!

Tip 3: Vervoer jezelf zo duurzaam mogelijk. Dit kan op verschillende manieren zoals vaker lopen fietsen of elektrische fiets of scooter. Of kies voor het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer wordt ook duurzamer door middel van elektrische bussen, hierdoor wordt reizen nog duurzamer! Tip 4: Eet meer groenten en minder vlees. En let goed op wat voor producten je koopt in de winkel. Er zijn verschillende keurmerken voor duurzaam of biologische producten of voedsel. Meer groenten eten is niet alleen goed voor de natuur maar bovendien ook goed voor jezelf! Als je meer biologische producten koopt draag je bij aan minder afval minder uitstoot en support je duurzaam telen!

Geef een antwoord