Uncategorized
Duurzame voorzieningen voor je huis

Duurzame voorzieningen voor je huis

Je ziet het steeds vaker.. huizen die duurzamer worden gemaakt of nieuwe huizen die zo duurzaam mogelijk zijn gebouwd door middel van bijvoorbeeld duurzame materialen. Wil jij graag wat minder energiekosten of een steentje bijdragen aan een betere planeet? Dat kan op een simpele maar werkende manier. Ben jij benieuwd hoe je jouw huis duurzamer kan maken? Lees dan maar gauw verder! 

Je kan je energieverbruik verminderen door bijvoorbeeld goed te isoleren of goede tochtwering. Of door slimme en zuinige apparaten te gebruiken of gewoon simpelweg je gewoontes aan te passen door bijvoorbeeld minder lang te douchen. 

Je kan je huis op verschillende manieren isoleren. Zo kan je bijvoorbeeld triple glas of hr-glas laten plaatsen. Je kan ook dak of vloer extra isoleren of je gevel of muur isoleren. Je kan ook naar het energielabel van je huis kijken. Van G tot D is slecht of niet goed geïsoleerd. Ook als je een ander huis gaat kopen is het verstandig om naar het energielabel te kijken. Wil jij je huis extra isoleren? Kijk dan goed op welke plekken de warmte weglekt. Dit kan je zien door middel van een warmtescan van jouw huis. Het is ook verstandig om de kwaliteit en functionering van de bestaande isolatie te checken. Oude isolatie kan namelijk verzakken. Dit veroorzaakt dan ook vaak problemen zoals bijvoorbeeld vochtproblemen. Het is ook verstandig om de ventilatie te checken. Dit klinkt misschien raar maar door middel van ventileren hou je droge lucht in je huis. Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht dus zo blijft het warmer in huis en hoef je de kachel niet onnodig aan te zetten! Naast isoleren kan je je leefgewoontes ook aanpassen door bijvoorbeeld minder warm water te gebruiken of apparaten te kopen met een hoog energielabel. Deze slimme investeringen verdien je weer terug dankzij de lage energierekening!

Geef een antwoord