Uncategorized
Biologisch voedsel

Biologisch voedsel

Je herkent het vast wel… Wat groener leven. Maar gelijk zonnepanelen is wel iets teveel van het goede. Gelukkig zijn er genoeg simpele alternatieven om toch groener te leven. Ben jij klaar voor nieuwe uitdaging en zou jij graag een steentje bij willen dragen aan een schonere planeet? En ben jij benieuwd wat er speelt achter biologisch telen? Lees dan snel verder! 

Er zijn zoveel kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Veel mensen denken nu vaak aan meer fietsen of met het ov reizen. Toch zijn er veel meer dingen die je kan doen om groener te leven. In de supermarkt zijn nu veel biologische producten verkrijgbaar zoals groentes. Groentes die biologisch geteeld worden worden geteeld zonder gif dus ook met minder machines. Bio boeren maken geen gebruik van gifstoffen of andere chemicaliën alles wordt daardoor dus met de hand gedaan door mensen zelf zoals het onkruid wieden en het rooien van bepaalde gewassen. Dit is dan ook vaak de reden waarom biologisch voedsel duurder is dan normaal voedsel. De bio boer moet mensen inhuren om het onkruid te wieden, de aardappels te sorteren en te rooien etc. Dit is veel te veel werk om allemaal alleen te doen. De bio boer vraagt daarom meer voor zijn producten omdat biologisch telen voor de boer zelf ook duurder is. Al het werk wat normaal door machines en chemicaliën worden gedaan wordt nu gedaan door mensen zelf. Dit scheelt dus uitstoot van machines maar is ook gezonder voor de bodem van de aarde. Alle diertjes die in de grond zitten gaan dood door de gifstoffen, bij onkruid wieden blijve de bodemdiertjes in leven en dat is heel belangrijk voor de grond. En uiteindelijk is het biologische eten ook gezonder voor jezelf aangezien er geen gifstoffen of andere chemische stoffen op het product zitten.

Geef een antwoord